English

Ce tratament sa aleg pentru indreptarea parului: metoda permanenta sau cu cheratina?

October 23, 2020
admin
Salutare dragilor!
Am revenit cu acest articol care vrea sa faca lumina sau poate doar un pic mai multa lumina in ceea ce priveste tratamentele de indreptare a parului.

Indreptarea parului

De-a lungul anilor tratamentele de indreptare s-au diversificat și s-au imbunatatit considerabil din punct de verere al ingredientelor si al tehnicilor folosite incat cateodata iti este greu sa alegi.

Foarte des suntem întrebați: Care este diferenta dintre tratamentul cu keratina și îndreptarea permanenta a parului?
Care ar fi mai potrivit pentru mine? Si pentru a raspunde la aceste intrebari, de fiecare data incercam sa aflam mai multe despre parul persoanei care intreaba.
Fiecare tratament este unic, are avantajele sale, dar sa le luam pe rand.

Tratamentul cu keratina

Ce face tratamentul cu keratina?

Keratina este o substanta naturala reparatorie care se regaseste in aproximativ 88% din parul nostru. Penetreaza in firul de par, reface daunele interne si imbraca firul intr-o pelicula protectoare. Tratamentul aplicat termo-dinamic este activat cu ajutorul placii ceramice, se sigileaza keratina adanc in cuticulele parului şi se declanşeaza un proces de keratinizare care mentine hidratarea şi inhiba efectele umiditatatii, in timp ce netezeste şi consolideaza firul de par din interior spre exterior.

Tratamentul are multiple avantaje, dar in principal repara zonele degradate, îndreaptă parul, reface și imbraca firul de par, reconstruieste structura lui în interior și imbraca parul pe exterior ca o pelicula protectoare. Keratina depusa pe par, fixata cu ajutorul placii e par, încarcă si adauga densitate si grosime, iar greutatea sa îndreaptă parul.

tratamente pentru par stralucitor

Ce se folosește in timpul tratamentului cu keratina?

La iHair vei găsi mai multe tipuri de tratamente cu keratina cu diferite intensități care rezista mai mult sau mai puțin, în medie minim 3 luni. Tratamentul are doi pasi: degresarea si pregatirea parului cu un sampon special clarifiant, apoi, dupa uscare se aplica keratina pura concentrata care se fixeaza pe par. In timpul tratamentul se vor folosi uscatorul, o perie cu par, placa de par.

Cât de mult de îndreaptă parul keratina iHair?

Tratamentul cu keratina poate îndrepta 100% dar acest lucru este influențat de rezistenta parului. Dacă parul este gros, cret si nevopsit, va fi mai greu sa cedeze iar îndreptarea se va face într o proporție mai mica. Totuși, dacă se repeta tratamentul după maxim 1 luna, parul se va îndrepta mult mai bine pentru ca un nou strat se va adaugă peste cel anterior depus. Varianta de tratament Cocos este cea mai puternica și îndrepta cel mai bine parul, varianta Kacao este medie, recomandata pentru toate tipurile de par, ideala dacă parul nu este prea gros si nici prea cret, iar varianta Grapes este foarte ușoară, nu îndreaptă decât un păr subțire si se recomanda pentru hidratare și netezire, chiar si cand se doreste pastrarea buclelor.

Ce restrictii sunt dupa un tratament cu keratina?

Este foarte importanta folosirea produselor de ingrijire fără sulfati și clorura de sodiu care prelungesc și întrețin considerabil rezultatul tratamentului și rezistenta lui pe par.
De asemenea, se recomanda evitarea produselor alcaline, intrarea în apa marii sau mersul la piscina pentru ca sarea și clorul curata keratina de pe par.

Cat rezista in timp rezultatul indreptarii parului cu keratina?

Acest tratament este intensiv iar rezultatele persista intre 3 si 6 luni si difera in functie de calitatea parul, daca este gros sau subtire, cret sau doar rebel, daca se folosesc produsele recomandate sau nu si evedent de frecvanta spalarii parului, cu cat spalam parul mai des cu atat stratul de keratina depus pe par se subtiaza mai repede, pana cand parul revine la forma lui initiala. Ce putem face pentru prelungirea rezultatelor este sa refacem tratamentul inainte ca efectele lui sa se estompeze definitiv, astfel incat al 2lea strat de keratina va face ca primul strat aplicat sa se fixeze si sa se cimenteze pe par, deci rezultatul ulterior va fi mult mai rezistent.

Pot sa imi vopsesc parul dupa tratamentul cu keratina iHair?

Când vine vorba despre vopsirea parului, se poate face acest lucru în aceeași zi cu tratarea parului, înainte de aplicarea Keratinei si ulterior se recomanda utilizarea unei vopsele fără amoniac.

Ce avantaje are tratamentul cu keratina?
 • Are in primul rand un mare efect de reparare, de imbracare a firului de par.
 • Poate fi folosit pe orice tip de par si este foarte recomandat pentru parul degradat.
 • Este usor de folosit si poti alege chiar un kit pentru utilizare acasa.
 • Dupa tratament parul ramane sanatos, stralucitor si foarte placut la atingere.
Ce dezavantaje are tratamentul cu keratina?
 • Dupa tratament este important sa se foloseasca produsele recomandate. 
 • Keratina nu poate indrepta 100% un par foarte gros sau foarte cret, cel putin nu de la prima aplicare.
 • Efectul rezista in medie 3-6 luni si sunt multi factori care influenteaza rezistenta lui.
 • Parul se poate ingrasa mai repede decat de obicei daca se aplica tratamentul prea aproape de radacina.

Indreptarea permanenta a parului

indreptare-permanenta

iStraight

Ce face indreptarea permanenta japoneza?

Reconditionare termica, numita si metoda japoneza de indreptare permanenta, este un mod minunat de a scăpa de părul creţ, buclat sau nedisciplinat pentru o perioadă lunga de timp (până la tunderea parului indreptat). Cu ajutorul acestei proceduri, parul va ramane perfect drept, neted si matasos la atingere, cu un aspect excelent, chiar şi în cel mai umed climat! Dar ce face mai exact? Este un procedeu chimic care modifica textura parului prin schimbarea structurii interioare a firului pentru o perioada lunga de timp, mai exact pana la tunderea lui 🙂

Ce se folosește in timpul tratamentului de indreptare?

Pentru a indrepta permanent parul sunt necesare mai multe solutii si sprayuri, dar mai intai de toate trebuie sa verificam calitatea parului, apoi spalam parul cu un sampon degresant clarifiant. Un kit de indreptare permanenta contine doua solutii si trei sprayuri care difera in functie de tipul de par, le gasesti pe toate aici. Acest tratament este complex si nu se recomanda aplicarea lui acasa, decat de catre profesionisti instruiti in acest sens.

 

Cât de mult de îndreaptă parul?

Metoda japoneza de indreptare permanenta este singurul tratament care are puterea de indreptare perfecta in cazul oricarui tip de par, inclusiv afro, deoarece lucreaza si indreapta parul in interiorul structurii lui, nu pe exterior asa cum face keratina.

Ce restrictii sunt dupa un tratament de indreptare permanenta?

Parul trebuie pastrat drept o saptamana fara a fi prins in coada si nu se recomanda vopsirea lui 2 saptamani pentru a nu interveni din nou in interiorul firului cu alta procedura chimica. Dar nu sunt obligatorii alte produse de intretinere acasa, insa sunt recomandate pentru ca ele completeaza perfect tratamentul si fac parul sa arate superb pentru o perioada lunga de timp. Le gasesti aici!

 

Pot sa imi vopsesc parul? 

Desigur, dar inainte cu doua saptamani sau dupa doua saptamani de la tratament. Ideal ar fi ca parul sa aiba o singura culoarea de la radacina pana la varf. Pe parul cu suvite sau balajaye este greu de executat aceasta tehnica de indreptare deoarece aceste zone sensibile trebuie protejate intr-un mod special, iar daca aceste zone predomina, sau parul este decolorat complet NU se recomanda indreptarea lui cu acesta metoda permanenta, deoarece un par decolorat nu are structura rezistenta, fiind deja agresat de alta tehnica chimica.

 

Ce avantaje are indreptarea permanenta?
 • Schimba complet aspectul parului tau din interior catre exterior
 • Rezultatele rezista pana la tunderea parului
 • Intretinerea se realizeaza doar pe radacina crescuta dupa minim 6 luni
 • Poate indrepta permanent orice tip de par, inclusiv afro
 • Aspectul parului va fi natural si nu se va ingrasa la radacina
Ce dezavantaje are indeptarea permanenta?
 • Parul nu se mai increteste la loc
 • Nu poate fi aplicat pe un par degradat
 • Timp indelungat de efectuare
 • Cost mai ridicat in Salon pentru manopera
 • Poate afecta parul daca nu este aplicat corect

Daca vrei sa afli mai multe despre indreptarea permanenta iti recomandam mai multe postari din blogul iHair aici: http://www.ihair.ro/category/indreptarea-parului/

Pentru alte detalii si programari iti stam la dispozitie la tel 0728832209.

Indreptare permanenta