Dermatita seboreica- ce este si cum reusim sa o tratam?
Buna ziua, dragilor! Bine v-am regasit la o noua postare!
Astazi am decis ca tema blogului sa fie o problema cu care am vazut ca, din pacate, foarte multi dintre clientii si urmaritorii nostrii se confrunta si anume dermatita seboreica. Vom afla impreuna ce este aceasta afectiune, ce o cauzeaza si cum putem scapa astfel incat sa revenim la un scalp normal, neiritat.
Ce este dermatita seboreica?
Dermatita seboreică este o afecțiune inflamatorie care afectează cel mai frecvent fața și scalpul. Aceasta apare atât la adulți cât și la copii, iar conform studiilor, aceasta este mai des intalnita la barbati. Se manifesta prin scuame cu aspect albicios, uleios sau uscat si nu este contagioasa.
Tratamentul care trebuie sa fie folosit in acest caz trebuie sa fie unul non-agresiv, iar majoritatea pacientilor sunt mai receptivi la tratamentele de tip sampon sau creme. Este foarte important ca la primele semne ale acestei afectiuni, sa incepem sa folosim tratamentul.
Cum recunoastem dermatita seboreica?
De foarte multe ori, lumea confunda acest tip de dermatita cu matreata. In esenta, dermatita seboreica este o forma mai grava de matreata, iar simptomele sunt similiare: coji, mâncărime, roșeață, scalp uscat si inflamarea acestuia. Totusi, factorii care diferentiaza dermatita seboreica de matreata sunt aparitia mult mai multor coji, zonele rosii, inflamarea scalpului si crustele de culoare alb-galbuie, care tind sa fie mult mai uleioase decat cojile care apar la matreata.
Cum apare dermatita seboreica?
Din pacate, studiile nu au dovedit total care sunt cauzele aparitiei dermatitei seboreice. Totusi, specialistii atrag atentia la aspecte ca igiena precara, care poate fi un factor care sa agraveze aceasta problema, dar si la factori cum ar fi stresul, factorii genetici(predispozitie, numostenire genetica) sau reactia anormala a sistemului imunitar fata de ciuperca Malassezia, care exista in mod normal, in pielea noastra. De asemenea, oboseala, umiditatea crescuta, pancreatita, obezitatea, agenții microbieni, factorii alimentari (deficitul de zinc sau vitamina B, regim hipercaloric, alcoolism cronic), infecția HIV sau cantitatea de sebum pot fi alti factori ai aparitiei dermatitei seboreice.
Cum tratam dermatita seboreica?
Ceea ce este foarte important de stiut este ca, la primele simptome rutina de ingrijire a scalpului trebuie schimbata radical. In caz contrat, riscul agravarii acestei afectiuni este unul marit. De asemenea, in cazul in care produsele farmaceutice special create pentru dermatita seboreica nu va ajuta sa scapati de problema, cel mai bine este sa consultati medicul dermatolog.
Totusi, din cauza faptului ca aceasta problema este din ce in ce mai des intalnita, pe piata exista foarte multe produse pentru tratarea dermatitei seboreice- unele cu un grad mai mare de eficienta. Tocmai deoarece dorim sa venim in intampinarea voastra, astazi va vom prezenta cateva produse care va pot ajuta in lupta cu aceasta afectiune.
Un prim pas in procesul de indepartare a dermatitei seboreice este utilizarea unui sampon adecvat. Samponul calmant Action PH Innovative de la Rueber a fost special creat pentru scalpul care intampina acest tip de problema. Contine pantenol, purifică și curăță pielea capului, previne si trateaza toate tipurile de dermatita, matreata grasa, mancarime, iritatii, eczeme din motive dermice sau cauzate de produsele chimice. De asemenea, acest tip de sampon poate fi utilizat dupa tehnica de permanent, vopsit sau decolorat, calmeaza pielea, lasa parul moale si stralucitor.
2. Sampon Dermatita Seboreica Scalp Iritat K-9 Tricosystem Rueber
Deoarece cei de la Ruber sunt specializati in produsele farmaceutice si in tratarea problemelor scalpului, va mai prezentam o optiune de sampon. Este recomandat pentru matreata seboreica, iritatii, eczeme, mancarime si elimina eficient toate tipurile de mătreață toxică (seboreică). Compozitia sa cu climbazol apara pielea de infectii bacteriene si microbi dar si purifica si vindeca scalpul. De asemenea, samponul K-9 are efect antiseptic, antifungic si antibacterian.
3. Tonic Dermatita Seboreica K 20 Tricosystem Rueber
Daca doriti sa incercati alta varianta in afara de sampon, va recomandam Tonicul K20 Tricosystem, produs creat tot de la specialistii Rueber. Acesta poate fii folosit și la anumite tipuri de psoriazis și orice dermatită. Poate fi întotdeauna aplicat după vopsire sau decolorare pentru a corecta posibilele iritații. Efectele sale sunt imediate. Elimina rapid dermatita, matreata grasa si mancarimile, cat si pielea inrosita, iritata.
4. Fiole Dermatita Seboreica K-20 Tricosystem Rueber
De asemenea, si fiolele pot reprezenta o metoda eficienta in combatarea dermatitei seboreice. Astfel, pentru pielea intoxicata si cu multa matreata, iritatii, dermatită, mancarimi, tendinta de inrosire cauzata de intoxicatii puruit si mancarimi cu siguranta acest produs este extrem de potrivit.
Fiolele se folosesc in modul urmator: trebuie sa aplicati continutul o data sau de doua ori pe zi, de preferat, dimineata si seara. După aplicare, masaţi scalpul. După vindecare acestuia, utilizaţi fiolele doar după spălare. Produsul nu se clăteşte.
Acestea fiind spuse, speram ca acest articol v-a lamurit intrebarile cu privire la dermatita seboreica si la modalitatile prin care putem trata aceasta afectiune. Va asteptam pe site-ul nostru www.shop.ihair.ro, de unde puteti procura produsele care sa va ajute sa combateti dermatita seboreica si nu numai! De asemenea, produsele pot fi achizitionate si de la IHair Salon( strada Ajustorului nr.2, sector 6, Bucuresti) unde va invitam sa discutam despre problemele pe care le aveti cu parul si pielea dumneavoastra, sa venim cu recomandarile potrivite dar si sa realizam schimbarile de look pe care vi le doriti!