English

Vopseaua organica Henna si cum o aplic

iulie 21, 2023
admin
Maruthani-planta henna

Vopseaua organica Henna si cum o aplic

Bună tuturor astăzi voi discuta despre minunata vopsea organica henna pentru păr. Această alternativă naturală la vopselele chimice a câștigat popularitate datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce părului nostru. În acest articol, voi explora avantajele și dezavantajele utilizării vopselei de henna si posibilele reacții alergice.
Beneficiile vopselei de henna pentru păr
Ingrediente naturale: Henna este derivată din frunzele plantei Lawsonia inermis și nu conține substanțe chimice, cum ar fi amoniacul sau parabeni. Acest lucru face ca vopseaua de henna să fie o opțiune blândă și prietenoasă pentru părul nostru.
Acoperire eficientă a firelor albe: Dacă sunteți în căutarea unei vopsele naturale care să acopere eficient firele albe, henna este soluția ideală. Deși rezultatele pot varia în funcție de nuanța naturală a părului și tipul de henna utilizată.
Intensifică culoarea naturală: Henna este disponibilă în diferite nuanțe, de la tonuri calde de roșu până la castaniu și negru. În funcție de nuanța dvs. naturală de păr, vopseaua de henna poate oferi un aspect vibrant și strălucitor, lăsând părul să arate mai bogat și mai sănătos.
Îngrijirea părului: Pe lângă colorare, henna are proprietăți nutritive pentru păr. Aceasta poate face părul mai moale, mai matasos și mai strălucitor, datorită proprietăților sale de hidratare și protejare a firului de păr.
Posibilele reacții alergice
Deși henna este cunoscută pentru proprietățile sale blânde, există posibilitatea unor reacții alergice, chiar și în cazul unor produse naturale. Înainte de a aplica henna pe tot părul, este recomandat să efectuați un test de sensibilitate pe o mică porțiune de piele, de preferat pe încheietura mâinii, cu cel puțin 48 de ore înainte.

 

 

Dacă observați orice simptome de iritație, mâncărime sau roșeață, evitați utilizarea hennăi și consultați un specialist în îngrijirea părului sau un dermatolog.

 

Vopseaua de henna reprezintă o alternativă naturală și mai sănătoasă la vopselele chimice pentru păr. Beneficiile sale nutritive, posibilitatea acoperirii firelor albe și efectele sale strălucitoare îi câștigă popularitatea printre cei care își doresc o soluție mai naturală pentru colorarea părului.
Cu toate acestea, trebuie să fie luate în considerare și dezavantajele și potențialele reacții alergice.
Așadar, dacă doriți să vă bucurați de un păr frumos și sănătos, luați în considerare cu încredere vopseaua de henna și bucurați-vă de rezultatele ei uluitoare!

Lawsonia inermis

         Lawsonia inermis

Henna este o substanță naturală, folosită de mii de ani pentru a vopsi părul, pielea și unghiile. Aceasta este obținută din frunzele măcinate ale plantei Lawsonia inermis, care este originară din regiunile tropicale și subtropicale ale Africii, Asiei și Australiei. Henna a fost utilizată tradițional în culturile din Orientul Mijlociu, India și Africa de Nord, dar popularitatea sa a crescut în întreaga lume.

 

 

 

Modul de aplicare

vopsea fara amoniac henna

   vopsea fara amoniac henna


PASUL 1: Pregătire

 • -Pași și obiecte necesare:
 • -Luați o cantitate semnificativă de pudră colorantă de henna în funcție de lungimea părului.
 • -Căciulă de duș sau folie de plastic pentru a acoperi părul.
 • -O pereche de mănuși.
 • -Pieptene.

PASUL 2: Prepararea pastei

 • -Amestecați pudra de henna cu apă ușor călduță într-un raport de 1:3.
 • -Combinați o parte de culoare de henna cu trei părți de apă caldă pentru a obține consistența dorită.
 • -Preparați pasta suficient de densă încât să poată fi aplicată ușor și cu delicatețe pe păr. Nu trebuie să fie prea groasă sau prea subțire, astfel încât aplicarea să fie ușoară fără să picure.

PASUL 3: Spălarea părului

 • -Înainte de a aplica pasta colorantă pe păr, spălați întotdeauna părul cu șampon și uscați-l bine. Nu aplicați balsam în acest stadiu.
 • -Henna este absorbită cel mai bine în părul curat, fără impurități sau uleiuri.
 • -Părul curat asigură o fixare mai bună a henna în păr și dezvoltarea culorii în mod corespunzător. Dacă părul ar fi murdar, moleculele de henna nu se vor lega corespunzător cu uleiul natural al părului, iar culoarea se va estompa în decurs de o săptămână.

PASUL 4: Aplicarea pe păr

 • -Aplicați pasta de la vârfuri către rădăcini, folosind o perie. După cinci minute, pieptănați părul pentru a asigura că pasta ajunge la rădăcini.
 • -Dacă observați vreo zonă cu păr albicios, aplicați mai multă pastă în acea zonă. Acordați o atenție specială liniei părului.
 • -Asigurați-vă că pasta de culoare este aplicată complet pe întregul păr.
 • -Luați o folie de plastic sau căciulă de duș și acoperiți-vă părul. Înfășurați-o în jurul liniei părului, fără a acoperi urechile. Această înfășurare va ajuta la fixarea henna, deoarece plasticul va menține pasta caldă și umedă. Datorită procentului scăzut de substanțe chimice, henna va colora rapid părul. Timpul maxim de aplicare ar trebui să fie de 30 de minute.

PASUL 5: Clătirea

 • -Clătiți henna complet cu apă obișnuită. Nu utilizați șampon în acest stadiu, ci doar balsam după îndepărtarea henna.
 • Vă rugăm să rețineți că aceste informații sunt doar în scop informativ. Dacă intenționați să utilizați henna pentru colorarea părului, este esențial să urmați instrucțiunile specifice furnizate cu produsul de henna pe care îl alegeți.

 

Este important să alegi o culoare care se potrivește cu tonul natural al părului tău. Urmeaza instrucțiunile de pe ambalajul produsului pentru a obține cel mai bun rezultat posibil. Dacă intenționezi să vopsești părul într-o culoare diferită de cea naturală, poate fi util să faci un test de sensibilitate înainte de utilizare pentru a evita reacțiile alergice sau alte probleme neașteptate.

 1. Negru: O culoare intensă, profundă și întunecată, potrivită pentru persoanele cu păr natural închis sau pentru cei care doresc să obțină o nuanță foa
  henna vopsea fara amoniac

  paleta de culori

  rte închisă.

 2. Arămiu : O nuanță caldă, asemănătoare cu culoarea ciocolatei, potrivită pentru persoanele cu păr castaniu și care doresc să obțină o nuanță călduroasă și bogată.
 3. Șaten : O culoare de păr comună, care se potrivește multor tipuri de ten și culori de ochi. Este mai deschisă decât nuanța arămie și mai închisă decât cea șaten deschis.
 4. Șaten deschis : O nuanță mai deschisă de maro, potrivită pentru persoanele cu păr mai deschis la culoare sau pentru cei care doresc să-și lumineze ușor părul.
 5. Șaten închis : O nuanță mai închisă de maro, care oferă o culoare intensă și bogată, potrivită pentru persoanele cu păr natural închis.
 6. Roșcat: O nuanță caldă și vibrantă de roșu, potrivită pentru persoanele care doresc să experimenteze cu o culoare de păr mai îndrăzneață și strălucitoare.
 7. Mahon: Este o culoare populară pentru vopsirea părului și este potrivită pentru a adăuga o notă elegantă și sofisticată aspectului tău.

 

vopsea organica henna aramie

organica henna

In aceasta imagine putem observa cum se pastreaza in timp vopseaua Henna. Inainte, dupa vopsire si la 2 luni dupa.

 

Vă asigurăm că la iHair ne dedicăm clienților noștri și suntem aici să vă recomandăm cel mai potrivit produs din gama noastră . Vă așteptăm cu drag la sediul nostru din București, strada Ajustorului nr2, sector 6, sau sunați-ne la tel: +40728832209 pentru detalii și programări.